Gebelikte diş ve dişeti bakımı nasıl olmalıdır?

Gebelikteki  hormonal değişimlerin etkisiyle, dişeti hassasiyeti ve kanaması artabilir. Diş ve dişeti sağlığı için gerekli görülen tedavileri gebeliğe zararlı olur endişesi ile ihmal etmek son derece sakıncalıdır. Gebelikte diş tedavisi gerektiğinde diş hekimleri çoğu zaman kadın doğum uzmanlarının tedavi için onayını isterler. Tedavinin zorunlu olduğu haller dışında ilk 3 aydan sonrasına ertelenmesi uygun olur. Gebelikte ağız sağlığı için lokal anestezi uygulanabilir, antibiyotik kullanılabilir, diş çekimi, dolgu ve  kanal tedavisi yapılabilir. Zorunlu hallerde  gebeye kurşun önlük giydirilerek röntgen çekilebilir.

 Diş ve dişeti bakımı için öneriler:

  • Gebelik öncesi bütün diş kontrolleri yaptırılmalı. Ağız hijyeni, çürük diş olup olmadığı, 20 yaş dişlerinin durumu kontrol edilmelidir.
  • Diş taşları  oluşmuşsa  temizletilmelidir.
  • Hamileliğin her döneminde diş ve dişeti tedavisine yönelik işlemler yapılabilir. Bu tedaviler için en uygun dönem, gebeliğin ikinci  3 aylık dönemidir. 
  • Dişler günde  3 kez fırçalanmalıdır, gerektiğinde diş ipi kullanılmalıdır. 
  • Eğer kusma söz konusuysa kusma sonrası ağız su ile temizlenmelidir.

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)