Gebelikte kabız olursam nasıl beslenmeliyim?

Gebeliğin başlangıcı ile birlikte artan hormonların etkileri ile bağırsak hareketleri yavaşlar. Buna bağlı olarak besinlerin bağırsakta yavaş ilerletilmesi ile kabızlık şikayeti artar. Gebelikte alınan kilolar, büyüyen rahimin bağırsaklar üzerine baskı yapması, daha hareketsiz bir yaşam sürme ve  alınan demir takviyeleri ile de kabızlık artmaktadır. Ayrıca gebelik öncesi kabızlık sorunu yaşayan anne adaylarının gebelikte kabızlığı şiddetlenebilir.

Kabızlıkta beslenmede temel iki şey, su tüketimini ve gıdalardaki lif içeriğini artırmaktır.

Kabızlıkta su tüketimini artırarak 3 litreye çıkarmak yararlı olacaktır.

Daha çok meyve, sebze ve posalı gıdalar tüketecek şekilde beslenme alışkanlığı kazanmak gerekmektedir. Meyvenin suyunu sıkmak yerine posasıyla yemek tercih edilmelidir.

Lif oranları yüksek olan mercimek, nohut, kuru fasulye gibi baklagiller, probiyotikten zengin yoğurt, kefir, turşu ve lif oranı yüksek kayısı, erik, incir, siyah kuru üzüm, yaban mersinini gibi meyveler tüketilmelidir.

Ekmek olarak lif oranları yüksek tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği veya kepekli ekmek tercih edilmelidir.

Demir preparatları erik suyuyla birlikte alınabilir.

Kabızlıkta mide-bağırsak hareketlerini artırmanın en etkili yolu düzenli egzersiz yapmaktır. Tavsiye edilen egzersizlere günlük yürüyüşler örnek olarak gösterilebilir

At vero eos et accusamus et iusto odio digni goikussimos ducimus qui to bonfo blanditiis praese. Ntium voluum deleniti atque.

Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)
Melbourne, Australia
(Sat - Thursday)
(10am - 05 pm)