Bebeğinizin boyu 41 cm, ağırlığı ise 1600 gramdır.
Bütün duyu organları aktif hale gelmiştir ve bu organlardan gelen sinyal bombardımanını yorumlayabilmek için beyin gelişimi artık hızlanmıştır. Beyin gelişimi ile birlikte uyku ve uyanıklık düzeni artmıştır, hatta siz bebeğinizin ne zaman uyuduğunu ne zaman uyandığını takip ve tahmin edebilirsiniz.
Bu haftalarda çok hareketli olan, el ve ayaklarını hızlı ve şiddetli hareket ettirebilen bebeğiniz artık boyun hareketlerini de rahatlıkla yapabilmektedir. Her bebeğin hareketlilik durumu farklıdır. Bazı anne adayları bebeğinin çok hareketli olmasından endişe duyar, bazıları ise bebeğinin hep az hareketli bir bebek olduğunu ifade eder. Genellikle her iki durumda normaldir. Bilimsel çalışmalarda bebeğin hareketi için belli bir sayı belirtilmemekte birlikte siz tok ve dinlenme, bebeğiniz ise uyanıklık halinde iken bebeğinizin hareketlerini ortalama saatte 10 kez hissedebilirsiniz.
Cilt altı yağ dokusu arttıkça bebeğiniz tombullaşıyor. Kollar, bacaklar ve yanaklar dolgunlaşmıştır. 4 boyutlu ultrasonda bebeğiniz kendini gösterirse bu tombulluğu siz de farkedeceksiniz.
Bu haftalardan itibaren rahim kaslarınızın kendi kendilerine kasılmaya başlamaları nedeniyle ara ara ağrı hissedebilirsiniz. Anne adayları genelde bu kasılmaları erken doğum sancıları zannederek endişelenebilir. Genellikle düzensiz, kısa süreli ve hafif olan bu kasılmalar, yalancı doğum kasılmaları olarak adlandırılır. Bu hafif kasılmalar rahmin kendisini doğuma hazırlaması ile ilgilidir ve gerçek doğum sancılarından farklıdır. Dinlenmekle azalırlar. Ancak düzenli olursa ve şiddeti artarsa erken doğumun belirtisi olabilir.
Artık uyku problemleriniz de biraz artabilir ve bunun yanında iyi uyusanız bile kendinizi hala yorgun ve bitkin hissedebilirsiniz. Çünkü vücudunuz fiziksel anlamda zorlanıyor ve bunun beraberinde getirdiği stres, hem uyku hem de unutkanlık sorunları yaşamanıza neden oluyor. Anne adayları ne zaman uykuları gelirse o zaman biraz uyumalı ve kendilerine iyi bakmalılar.