Bebeğinizin boyu 37 cm, ağırlığı ise 1100 gramdır.
Bebeğinizin akciğerleri solunum yapabilecek yeteneğe gelmiştir. Kaşları ve kirpikleri de belirginleşen bebeğiniz minik gözlerini artık kırpabilmektedir. Saçları ve lanugo denilen tüyleri iyi gelişmiştir.
Gebeliğin ilk yarısında düz olan beyin yüzeyinde, bu yüzey alanını olabildiğince artırmak için gelişmeye başlayan yarık ve kıvrıntılar artık belirginleşmiştir. Bu kıvrıntı ve yarıklar doğuma kadar derinleşmeye devam edecektir. Merkezi sinir sistemi, ritmik solunum hareketlerini ve vücut sıcaklığını düzenleyebilecek olgunluğa sahiptir. Artık düzenli bir şekilde uyuyup uyanır. Ama uyku süreleri kısadır. Hıçkırıkları rahatlıkla hissedilir.
Bebeğinizin daha fazla oluşturmaya başladığı yağ miktarı, vücut ağırlığının %3’ünü oluşturur ve artık kırışık cildi pürüzsüzleşmeye başlar. Rahim, büyüklüğü nedeniyle kaburgalara daha fazla baskı yapabilir. Buna bağlı uyku ve nefes problemleri yaşayabilirsiniz. Bacaklarınızdaki varislerde artış ve şişkinlik fark edilebilir boyuta ulaşır. Sık sık kramplar yaşamanız, cilt kuruluğu, bel ve sırt ağrısı, çarpıntı ve hazımsızlık gibi şikayetlerinizin olması ya da bu şikayetlerin artması mümkündür.
Memeden gelen ilk süt olan kolostrum üretimi başlayabilir ve kolostrum memenizden sızabilir.
Kan grubunuz Rh(-) ve eşinizinki de Rh(+) ise kan uyuşmazlığınız vardır. Doktorunuz kan uyuşmazlığı testini ve iğnesini yaptırabilir. Bu iğne ile doğuma kadar olan kanamalarda bebeğinizin kan hücrelerine saldırabilme özelliği olan antikorların oluşması engellenir. Aslında kan uyuşmazlığı eşler arasında değil, anne ile bebek arasındadır. Doğum öncesi dönemde bebeğin kan grubunu bilmesek de babanınki gibi Rh(+) olma olasılığı nedeniyle kan uyuşmazlığının risklerini karşılamak için kan uyuşmazlığı varmış gibi kabul edilir. Doğum sonrası belirlenen bebeğin kan grubu Rh(-) ise, iğne yapılması gerekmez. Kan grubu Rh(+) ise, sonraki bebeği antikor saldırısından korumak için iğne yapılmalıdır.
Bebeğinizin günlük hareketlerini saymaya başlayabilirsiniz. Tok ve dinlenme halinde iken ilk bebek hareketinin zamanını takip süresinin başlangıcı olarak belirleyin. 10 bebek hareketini 1 veya 2 saate kadar tamamlaması normal kabul edilir.